Menu
Bestemming Italië

Een zeiljacht huren in Italië

Een zeiljacht huren in Italië is genieten van de prachtige cultuur en een eeuwenoude historie en natuurlijk de Italiaanse keuken. Naast de heerlijke keuken heeft Italië echter nog meer te bieden, u vindt er kleine vissersdorpjes waar de tijd lijkt stil te staan , diverse baaien met witte stranden en levendige badplaatsen. Het is een land  waar u in uw zeilvakantie niets tekort hoeft te komen. Met zijn lange kustlijn en tientallen prachtige baaien lijkt Italië geschapen voor de watersport. Denk daarbij ook aan Sicilië en Sardinië.

Sicilië

Sicilië biedt een fraaie kustlijn, maar ook historische schatten zoals bijvoorbeeld de Griekse overblijfselen in het Dal van de Tempels (Valle dei Templi) ten zuiden van Agrigento, aan de zuidoostkust van het eiland.

Een aanrader zijn de Aeolïsche eilanden ten noorden van Sicilië, waarvan Stromboli, Panarea, Salina, Lipari, Vulcano, Filicudi en Alicudi de toppers zijn. Deze eilandengroep is vernoemd naar de Griekse God van de wind Aeolus. Ze worden ook wel eens de Liparische eilanden genoemd, omdat Lipari vanwege zijn grootte en zijn ligging het middelpunt van deze eilandengroep is. Het bijzondere aan deze eilanden is de vulkanische activiteit, die daadwerkelijk te zien is aan de rookpluimen. De krater van ‘de Stromboli’ spuwt zelfs altijd een beetje vuurwerk, wat vooral ’s nachts een indrukwekkend gezicht is.

Sardinië

De 2000 kilometer lange kustlijn van het eiland is aan de noordoost- en oostkust ruig met indrukwekkende rotspartijen. Aan de zuidkust treft u kilometers lange zandstranden met schitterende baaien om te ankeren.  Sardinië heeft een geheel eigen karakter met eeuwenoude tradities en gewoonten, overblijfselen uit een lange en roerige geschiedenis.

Weer

Vanaf half mei tot eind oktober is de beste tijd om er heerlijk te kunnen zeilen. Het vaarseizoen is in Italië lang, door de combinatie van de warme dagen met zwoele nachten. Juli en augustus zijn het warmste, maar het azuurblauwe zeewater en de welkome wind bieden een goede verkoeling.

Waarom een zeilvakantie in Italië

  • Heerlijke Italiaanse keuken
  • Rijke historie
  • Helder water en een aangename temperatuur
  • Levendige havenplaatsen
  • Mooie baaien om te ankeren
Bekijk beschikbaarheid
Sfeer & Impressie
Vriendelijke bevolking en heerlijk eten

De Italiaanse cultuur en een afwisselen vaargebied maken een zeilvakantie in Italië uniek. De heerlijke Italiaanse keuken en de vriendelijke bevolking maken de vaarvakantie compleet.

Historische steden en een prachtige kustlijn

Vele culturele bezienswaardigheden, en dit samen met het varen onder een strakblauwe hemel en helderblauw water staat garant voor de perfecte zeilvakantie.

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons 0111-412226
Stel je vraag online Live chat

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren
Referenties
Zeilvakantie Lefkas4 juli 2015"Weer thuis na een heerlijke zeilvakantie. Dank wederom voor jullie moeite en service. Liesbeth den Braber"
Zeilvakantie Mallorca11 juli 2015"Heerlijk gezeild vanaf Mallorca, wij dachten altijd dat het heel erg toeristisch zou zijn, niets was minder waar. Super zeilgebied en komen zeker nog eens terug hier. Groeten de zeilersgroep uit Antwerpen."
Zeilvakantie Fethiyemaandag 7 juli 2014"Een heerlijke zeilvakantie gehad, het weer was niet de hele week zoals op gehoopt maar dat mocht de pret niet drukken. Tot volgend jaar!"