Menu

Flottielje Poros Routes

Onze flottielje basis is gevestigd op het eiland Poros, gemakkelijk te bereiken met de ferry vanaf de haven van Athene. Wij organiseren een eigen transfer vanaf de luchthaven van Athene tot aan de flottieljebasis op Poros. De kosten zijn € 45,- per persoon, dit is inclusief de overtocht met de draagvleugel ferry.

Na minder dan een uur varen met de ferry ligt er een geweldig mooi vaargebied te wachten.

Er zijn 2 flottielje routes vanaf Poros:

  • Noord route: Saronische Golf
  • West route: Argolische Golf

De Saronische en Argolische Golf zijn een ideaal vaargebied voor flottielje zeilen. Dit gebied wordt gekenmerkt door een rustige stabiele wind met af en toe een uitschieter en met beschut vaarwater.
Het gebied biedt veel leuke en ludieke plaatsjes zoals: Poros, Hydra, Epidavros, Aegina, Spetsas, Plaka, Ermioni, Perdika, Methana en Vaathi. Ook zijn er diverse mooie baaien om te ankeren en te zwemmen.
Per dag wordt er +/- 10 nautische mijlen gevaren. De flottielje begeleiders zijn Nederlands en Engelstalig en de flottielje vloot bestaat uit maximaal 10 boten.
De zeilomstandigheden
De Saronische en Argolische golf lenen zich goed voor het familie zeilen en flottielje zeilen. Zeilen in dit gebied is voor een eerste keer in het buitenland varen een bijzonder goede keuze met over het algemeen maximaal 4 tot 5 beaufort met beperkte golfslag. Vanaf half juli kan de Meltemi opsteken met windkrachten tot 6 beaufort, maar het vaarwater biedt voldoende beschutting om daar niet al te veel last van te hebben.

Voorbeeld Noord route Saronische Golf

Zaterdag (Poros)
Per transfer naar Poros Marina waar je kunt inschepen en boodschappen kunt doen om de boot te bevoorraden en kennis kunt maken met de overige deelnemers.

Zondag (Perdika)
Perdika, gelegen aan de zuidelijke kust op het eiland Aegina, is een klein en betoverend dorpje met tal van terrasjes. Aegina is bekend om zijn pistache noten en keramiek. In de Griekse mythologie ontvoerde Zeus de dochter van Asopos en bracht haar naar dit toen onbewoonde eiland. Een bezoek waard is de tempel van Aphaia, bij Marina Agia, een dorpje met een mooi uitgestrekt zandstrand.

Maandag (Aegina Town)
Bezoek aan de tempel van Aphaia en/of de levendige markt in de haven. Ook het heldere water aan het langgerekte strand nodigt uit tot zwemmen en snorkelen.
Dinsdag (Epidavros)
Epidavros was ooit een kuuroord van de Oude Grieken. Er zijn hier vele oude ruïnes terug te vinden uit deze tijd, inclusief het beroemde amphitheater, welke nog steeds gebruikt wordt door het Nationale Theater tijdens het Epidauros Festival in de maanden juli en augustus.

Woensdag (Vathi)
Vathi is gelegen op het oostelijke deel van de Peleponessos, het grootste schiereiland van Griekenland. Dit mooie vissersplaatsje is een bezoek waard en je kunt er heerlijk verse vis eten.
Donderdag en vrijdag
De route zet zich voort naar o.a. Perdika, Monestary Bay, Hydra en Methana. Methana is een oude stad, beroemd door de warme zwavelachtige spa waar je indien gewenst ook een behandeling kunt krijgen.
Hydra is erg populair bij beroemdheden, deze kleine en drukke schilderachtige haven wordt getypeerd door historische kleurrijke huisjes. Gemotoriseerd vervoer is er verboden, waardoor je het labyrint van kleine straatjes in alle rust per voet of zelfs per ezel kunt bezoeken. In Hydra zijn er levendige terrassen en een aantal zeer goede restaurants.

Deze twee dagen ben je vrij om zelf je route te bepalen of gezamenlijk met de flottielje-leiding richting Poros terug te varen.

Indien je een 2 weekse flottieje hebt geboekt, eindig je ook weer in Poros, en kun je deze dag zelfstandig zeilen of wachten op de nieuwe flottielje-deelnemers. Er wordt in de 2 weekse flottielje altijd een nieuwe route gevaren.

Zaterdag (Poros)
Vertrek naar huis, naar Nederland of België of naar een verlengingsaccommodatie

Voorbeeld West route Argolische Golf

Zaterdag (Poros)
Per transfer naar Poros Marina waar je kunt inschepen en boodschappen kunt doen om de boot te bevoorraden en kennis kunt maken met de overige deelnemers.

Zondag (Hydra)
Hydra is erg populair bij beroemdheden. Deze kleine en drukke schilderachtige haven is uniek en wordt getypeerd door historische herenhuizen en kleurrijke plattelandshuisjes. Gemotoriseerd vervoer is er verboden, waardoor je het labyrint van kleine straatjes in alle rust per voet of zelfs per ezel kunt bezoeken. In Hydra zijn er levendige terrassen en een aantal zeer goede restaurants en is er voldoende vertier.

Maandag (Nauplion)
Nauplion is een historisch stadje met een ruime keuze aan leuke restaurantjes. De oude ruïnes zijn op loopafstand en zeker de moeite waard voor een bezoek.

Dinsdag (Astros)
Astros, met een middeleeuws kasteel en de bergen van Parnon op de achtergrond is een zeer rustgevende plaats. Probeer zeker de beroemde perziken en een echte aanrader is een bezoek aan het Moni Loukas klooster dat op een steile bergwand staat.

Woensdag (Spetses en Porto Heli )
Spetses is een levendig vakantie-eiland met paardenkoetsen en neo-klassieke huizen. Het eiland staat bekend om zijn architectuur en heuvels met pijnbomen. Cultuur en vertier zoals levendige terrasjes komt hier goed samen.
Er zijn bijna geen auto’s op het eiland, de meeste eilandbewoners verplaatsen zich per fiets of paardenkoets.De lokale specialiteit, vis ‘a la Spetsiosa’, mag niet worden gemist.

Porto Heli ligt tegenover het eiland Spetses, en is een zeer goed beschermde baai en populair bij watersporters. In deze baai zullen wij na het bezoek aan Spetses voor anker gaan.

Donderdag en vrijdag
De route zet zich voort richting Poros en zal een stop maken in Ermioni en Monastery Bay.
Ermioni is een vissersdorpje dat haar charme heeft weten te behouden met uitstekende wandelpaden waarbij je kunt genieten van een spectaculair uitzicht over zee.

Monastery Bay is een beschutte baai met een prachtig zandstrand goed om te ankeren en om heerlijk te relaxen.

Deze twee dagen ben je ook vrij om zelf je route te bepalen of gezamenlijk met de flottielje-leiding richting Poros terug te varen. Indien je een 2 weekse flottieje hebt geboekt, eindig je ook weer in Poros, en kun je deze dag zelfstandig zeilen of wachten op de nieuwe flottielje-deelnemers. Er wordt in de 2 weekse flottielje altijd een nieuwe route gevaren.

poros_adriayachting

Vraag naar de beschikbaarheid  aanvraag formulier