Menu
Bestemming Turkije

Flottielje zeilen in de Baai van Fethiye

Het vaargebied van Fethiye is nog ongerept en biedt alles voor geslaagd flottielje zeilen. De kust heeft mooie baaien, authentieke vissersdorpjes en een schat aan historische bezienswaardigheden. De baai is goed beschermd waardoor er met een hardere wind altijd voldoende beschutting is.

Tijdens de Fethiye flottielje is er alle tijd om in een baai voor anker te gaan om te zwemmen, te snorkelen of om een dorpje te bezoeken. De flottielje leiding laat je de mooiste plekken zien en assisteert met het wegvaren en aanleggen. Via de marifoon kun je onderweg ook altijd om assistentie vragen.

Route

Zaterdag kom je aan boord van je gehuurde zeiljacht en is er tijd om boodschappen te doen en de boot te bevoorraden. De volgende ochtend begint de flottielje na de eerste briefing. Tijdens deze briefing wordt de route van de dag bekend gemaakt en is er de kennismaking met de flottielje leiders en de overige deelnemers. Er is een keuze uit een route naar het westen van de baai of een route naar het oosten van de baai.

Fethiye baai westelijke route

Weer

Bijna het hele jaar door schijnt de zon en met een gemiddelde temperatuur van 25 graden is het zeer aangenaam. Ook met de wind zit het wel goed. In de loop van de ochtend steekt de wind op uit noordwestelijke richting, aan het eind van de middag is de wind het sterkste tot circa 5 Beaufort. De Meltemi waait van mei tot oktober en kan het krachtigst zijn in juli en augustus.

Bereikbaarheid

Je vliegt op Dalaman vanaf Amsterdam of Düsseldorf.

De tarieven voor vluchten naar Dalaman variëren van ca euro 250,- tot euro 600,- per persoon.

De zeiljachten

Kies uit het aanbod van jachten. Er is de keuze uit een zeiljacht vanaf 4 tot 12 personen.

Waarom flottielje zeilen in Turkije

  • Beschut vaarwater
  • dag afstanden van 15 mijl
  • historische bezienswaardigheden
  • Nederlandse flottielje begeleiding
Sfeer & Impressie
Zon en een azuurblauwe zee

Beschut vaarwater met een schat aan cultuur en natuur. De flottielje leiding laat je de mooiste plekken zien en assisteert met het wegvaren en aanleggen.

Ontdek Turkije

Authentieke vissersdorpjes en een schat aan historische bezienswaardigheden en een overheerlijke keuken. Turkije is het ontdekken waard.

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren