Menu
Bestemming Turkije

Zeilboot huren Turkije

Een zeilboot huren in Turkije? Dat is genieten van historische steden en een prachtige kustlijn, maar ook gevarieerde landschappen en een uitstekende keuken. De Turkse kust biedt veel opties voor een fantastische zeilvakantie. Ook het warme klimaat en de prachtige groene omgeving werken hier uiteraard aan mee. U vindt er baaien afgewisseld door schitterde vissersdorpjes, gezellige restaurantjes en ook vele culturele bezienswaardigheden. Tot slot maken heerlijk eten en een vriendelijke bevolking de zeilvakantie compleet.

Zeilen in Turkije

Door de gastvrije cultuur evenals het goede klimaat, is zeilen in Turkije een genot. Huur je eigen zeilboot en verken vanaf je eigen dek het mooie vaarwater en de gezellige stadjes. Er is geen hoog en laag water. Daarnaast is de windrichting over het algemeen constant uit noordwestelijke richting en er kan goed op zicht genavigeerd worden.

Het weer in Turkije

Bijna het hele jaar door schijnt de zon. Daarnaast is het met een gemiddelde temperatuur van 25 graden zeer aangenaam. Ook met de wind zit het wel goed. In de loop van de ochtend steekt de wind op uit noordwestelijke richting,  aan het eind van de middag is de wind het sterkste tot circa 5 Beaufort, de nachten zijn over het algemeen windstil. De Meltemi waait van mei tot oktober en kan het krachtigst zijn in juli en augustus.

Kenmerken van een zeilvakantie in Turkije

  • Helderblauw water
  • Mooie baaien en ankerplaatsen
  • Constante wind
  • Levendige havenplaatsen
  • Rijke historie en cultuur
Zoek een jacht
Sfeer & Impressie
Een zeilvakantie in Turkije is voor ieder wat wils.

Turkije is genieten van historische steden en een prachtige kustlijn, gevarieerde landschappen en een uitstekende keuken. En niet te vergeten de vriendelijke bevolking.

Cultuur en genieten van een prachtig zeilgebied.

Turkijk biedt vele culturele bezienswaardigheden, en dit samen met het varen onder een strakblauwe hemel en helderblauw water staat garant voor de perfecte zeilvakantie.

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren