Menu
Bestemming Zeilen Italië

Zeilen in Italië

Zeilen in Italië is zeilen door een schat aan cultuur. Italië kent schitterende eilanden, baaien en stranden. De temperatuur is aangenaam en de bevolking vriendelijk en gastvrij. De Italiaanse keuken staat alom bekend als één van de beste keukens ter wereld, en hoe kun je daar beter van genieten dan in een Italiaans kuststadje na een lange dag zeilen? Het aanbod jachten is luxe en er is voor ieder wat wils. Zonnen, zeilen en genieten vanaf je eigen boot.

De Italiaanse eilanden Sardinië en Sicilië

Sardinië heeft een afwisselende kustlijn van maar liefst 2000 kilomter. De noord en oostkust zijn ruig en rotsachtig, terwijl de zuidkust prachtige zandstranden en baaien heeft waar je de boot op anker kunt leggen. Sardinië heeft een rijke geschiedenis, en dat merk je terug in de gezellige vissersstadjes en dorpjes.

Ook Sicilië heeft een mooie kust, en daarnaast nog artifacten uit de Griekse geschiedenis, zoals in de ‘Valle dei Templi’ aan de zuidoostkant van het eiland.

De Aeolische eilanden, net boven Sicilië, zijn verder nog prachtige bestemmingen. Een alternatieve benaming zijn de Liparische eilanden, vanwege de centrale ligging van het eiland Lipari. Bijzonder zijn vooral de actieve vulkanen in het gebied. Vanaf je boot kun je indrukwekkende rookpluimen of zelfs spuwende vulkanen zienen. Vooral de Stromboli is ‘s nachts een mooi gezicht.

 Het weer langs de kust van Italië

Tijdens het voorjaar, de zomer en de nazomerperiode is het heerlijk om een zeilvakantie in Italië te vieren. De dagen zijn niet alleen lang en warm, maar ook ‘s nachts blijft de temperatuur vaak nog erg aangenaam.

Waarom een zeilvakantie in Italië

  • De rijke Italiaanse keuken
  • Eeuwenoude historie
  • Helder water en een warm klimaat
  • Levendige vissersstadjes en dorpjes
  • Mooie baaien om aan anker te liggen
Zoek een jacht
Sfeer & Impressie
Luxe & Voordelige Jachten

Kies uit één van van onze zeiljachten, motorjachten of catamarans. Kies een boot met een groter dek, of zoek juist de gezelligheid van de kajuit op.

Italiaanse Historie

De Italiaanse geschiedenis is één van de meest besproken van Europa, en dat merk je terug in hun cultuur. Leg je boot aan in een gezellig stadje en maak het zelf mee.

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren