Menu
Bestemming Turkije

Zeilen in Turkije

Zeilen langs de kilometers lange kust van Turkije is een belevenis. Zeilen in Turkije is een goede keuze voor een vakantie, het land heeft veel te bieden: een schitterend vaargebied, betoverende baaien en een schat aan cultuur en historie. Het aangename klimaat, de vriendelijke bevolking en het heerlijke eten maken een zeilvakantie in Turkije compleet. Overdag ontspannen zeilen en s’ avonds genieten van verse vis in één van de vele restaurantjes, dat is zeilen in Turkije.

Zeilen vanuit Fethiye, Gocek, Marmaris, Orhaniye of Bodrum

Turkije biedt een ruime keuze aan vaargebieden en er zijn vele mooie zeilroutes. Wat dacht je van zeilen in de baai van Fethiye? Fethiye en Gocek staan bekend als ideale uitvalsbasis voor een geslaagde Turkse zeilvakantie. Maar ook Marmaris en Bodrum zijn perfecte havens om de zeilvakantie te starten. Heerlijk zeilen met een constante wind in helderblauw water, ontdek de schoonheid en eeuwenoude tradities van een bijzonder land.

Het weer aan de Turkse kust

Zeilen is in Turkije eigenlijk het hele jaar door mogelijk. De zon schijnt veelvuldig en met een gemiddelde temperatuur van 25 graden is het er zeer aangenaam. De wind is eigenlijk altijd aanwezig. In de ochtend begint de wind vanuit noordwestelijke richting te waaien en neemt in de loop van de dag in kracht toe. De wind is het krachtigst aan het eind van de middag, circa 5 Beaufort, de nachten zijn over het algemeen windstil. De Meltemi waait van mei tot oktober en kan het krachtigst zijn in juli en augustus.

Waarom zeilen in Turkije

  • Helderblauw water
  • Mooie baaien en stranden
  • Constante wind
  • Levendige havenplaatsen
  • Rijke historie en cultuur
Zoek een jacht
Sfeer & Impressie
Gastvrij Turkije

Turkije staat bekend als een zeer gastvrij land. Meer je boot aan in een gezellig kustdorpje en geniet hiervan, bijvoorbeeld met een heerlijke hapje en drankje.

Beleef Turkije vanaf je boot

Niets zo lekker als onder een strakblauwe lucht de prachtige kustlijn verkennen. Dit kan allemaal vanaf de luxe van je eigen boot - die je helemaal zelf uit kunt kiezen.

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren