Menu
Bestemming Zeilen Caribbean

Zeilen Caribbean

Zeilen in de Caribbean? Dat is een ongekende ervaring. De zee is helderblauw en doorzichtig, de palmbomen wuiven je gemoedelijk toe en de stranden zijn perfect wit. Het gebied kenmerkt zich door de vele kleine en grote eilanden, met elk hun eigen karakter. Van dichtbegroeide bossen tot vulkanen, mangrovebossen en groene heuvels. De cultuur is ongekend ontspannen: maak je vooral geen zorgen en pluk de dag. Tijdens je zeilvakantie is de kans ook nog eens groot dat je schildpadden, dolfijnen of vliegende vissen tegenkomt.

Vergeet vooral ook je duikbril en snorkel niet, want onder water valt dankzij de tropische vissen en het gekleurde koraal evenveel te zien als boven water!

Sint Vincent, de Grenadines, De Britse Maagdeneilanden en meer

De eilanden in het gebied liggen vaak dicht bij elkaar. Denk aan bestemmingen als Saint Vincent en de Grenadines, Martinique, Guadeloupe, St. Maarten en de Britse Maagdeneilanden. Sint Vincent is een prachtig eiland dat gedomineerd wordt door een 4000 meter hoge vulkaan. St. Maarten is bekend om de Nederlandse historie en de prachtig witte stranden. De afwisseling tussen de eilanden zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is.

Weer in de Caribbean

De temperatuur is heerlijk warm en gelijkmatig, gemiddeld 29 graden in de winter en 31 graden in de zomer. In de nattere periode, tussen juli en november, kan er per dag een flinke regenbui vallen, maar die is meestal snel weer voorbij en zal dus ook geen roet in het eten gooien.

Van september tot en met november heerst er een constante passaat wind uit het noordwesten. Tijdens de winter kan de wind wat toenemen. De windkracht varieert van 4 tot 7 beaufort. De wind is erg constant en meestal 24/7 aanwezig, dus je zult niet snel stil komen te liggen.

De zee kent geen getijden en deint constant. Tussen de eilanden in is er meer golfslag en is er ook een goede beschutting tegen de soms krachtige wind.

Waarom zeilen in de Caribbean?

  • Helder water en tropische temperaturen
  • Fascinerende onderwater wereld
  • Veel eilanden en beschutte ankerplaatsen
  • Mooie baaien en witte zandstranden
  • Constante passaatwind
Zoek een jacht
Sfeer & Impressie
Ontdek een nieuwe wereld

Dankzij het heldere water, dolfijnen, schildpadden, tropische vissen en prachtig koraal, zijn er weinig plaatsen waar je zo mooi kunt snorkelen.

Tropisch Genieten

Ongekend genieten in de warme zon en de ontspannen cultuur. Door de geweldige variatie in natuur & cultuur tussen elk eiland, is een zeilvakantie in het Caribisch gebied een waar avontuur.

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren