Menu

Flottielje zeilen Poros

De Saronische en Argolische Golf lenen zich zeer goed voor flottielje zeilen. Dit gebied wordt gekenmerkt door een rustige stabiele wind met af en toe een uitschieter maar met beschut vaarwater en daarom ideaal voor een flottielje zeilvakantie.

Flottielje zeilen vanaf Poros is een belevenis. Onze flottielje basis is gevestigd op het eiland Poros, en is gemakkelijk te bereiken met de ferry vanaf Athene. Wij organiseren een eigen transfer vanaf de luchthaven van Athene tot aan onze flottielje basis op Poros. Na minder dan een uur varen met de snel-ferry ligt er een geweldig mooi vaargebied te wachten.

Route

Zaterdag kom je aan boord van je gehuurde zeiljacht en is er tijd om boodschappen te doen en de boot te bevoorraden. De volgende ochtend begint de flottielje na de eerste briefing. Tijdens deze briefing wordt de route van de dag bekend gemaakt en is er de kennismaking met de flottielje leiders en de overige deelnemers. De route is afhankelijk van de windrichting en de windkracht.

De flottielje leiding laat je de mooiste plaatsen en eilanden zien waaronder Hydra, Epidavros, Aegina, Spetses, Plaka, Ermioni, Perdika, Methana en Vathi. Ook zijn er diverse schitterende baaien om te ankeren en te zwemmen.

Weer

Op Poros is het zonnig en warm vanaf mei t/m oktober, met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Zeilen in dit gebied is voor een eerste keer in het buitenland varen een bijzonder goede keuze met over het algemeen maximaal 4 tot 5 beaufort met beperkte golfslag. Vanaf half juli kan de Meltemi opsteken met windkrachten tot 6 beaufort, maar het vaarwater biedt voldoende beschutting om daar niet al te veel last van te hebben.

Bereikbaarheid

Je vliegt op Athene vanaf Amsterdam of Brussel voor relatief weinig geld in vergelijking met de dure chartervluchten naar Lefkas of Corfu.

De zeiljachten

Er is de keuze uit een zeiljacht vanaf 4 tot 12 personen. Vraag naar de beschikbaarheid  aanvraagformulier

Waarom flottielje zeilen vanaf Poros

  • beschut en rustig vaarwater
  • uitstekend geschikt voor jonge kinderen
  • korte dag afstanden /10 mijl per dag
  • afwisselend vaargebied
  • goede bereikbaarheid via Athene
  • Nederlandse flottielje begeleiding

Argolische_Golf_Adria_Yachting

Argolische_Golf_flottielje

Genieten van een zeilvakantie vanaf Poros !

Top bestemmingen

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren