Menu
Bestemming Cycladen

Zeiljacht huren in de Cycladen

De Cycladen is een betoverende eilandengroep in de Egeïsche Zee. Kenmerkend voor de Cycladen eilanden zijn de witte huizen met de blauwgekleurde deuren, de orthodoxe pittoreske kerken en de windmolens. En niet te vergeten de zon en de azuurblauwe zee. De vriendelijke bevolking en het gevoel alsof de tijd op de eilanden heeft stil gestaan, geeft het zeilen in dit gebied een extra dimensie.

De starthavens voor een zeilvakantie in de Cycladen zijn Athene en Lavrion, waarbij Lavrion dichterbij de Cycladen ligt dan Athene. De eilanden liggen in open zee zonder beschutting van het vaste land. Door de weersomstandigheden is dit vaargebied uitsluitend geschikt voor de ervaren zeiler en een ervaren bemanning. Een zeilvakantie in de Cycladen is niet aan te bevelen met kinderen.

Het weer

In de zomermaanden, met name in de maanden Juli en Augustus waait de Meltemi, deze krachtige wind uit het noord-noord-westen kan in deze maanden  oplopen tot windkracht 5 tot 6 waarbij het soms meerdere dagen zelfs windkracht 7 à 8 kan waaien. De Meltemi kan eind mei al beginnen en is het krachtigst in juli en augustus en neemt dan weer af in de maand september. In juni en september is de Meltemi meestal tussen de 3 tot 4 bft. en de windrichting kan dan ook variëren.

Waarom een zeilvakantie in de Cycladen

  • voor de ervaren zeiler
  • harde wind in juli -augustus
  • azuurblauwe zee
  • diversiteit aan eilanden

Sfeer & Impressie
Zon en een azuurblauwe zee

Zon en een azuurblauwe zee en altijd wind. De Cycladen zijn een uitdaging voor de gevorderde zeiler om de deze Griekse eilanden te ontdekken.

Een zeilersparadijs

Witte huizen met de blauwgekleurde deuren, de orthodoxe pittoreske kerken en de windmolens. En niet te vergeten de vriendelijke bevolking

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren