Menu
Bestemming Zeilvakantie Kroatië

Zeilvakantie Kroatië

Het unieke aan een zeilvakantie in Kroatië is het schitterende vaargebied met honderden eilandjes. Van grote tot kleine, onbewoonde eilandjes: er valt altijd wat te zien en beleven in dit stukje middellandse zee. De kust van Kroatië is honderden kilometers lang en kent schitterende baaien en een rijke cultuur en geschiedenis. Het klimaat is warm en de vrij onbekende keuken kan u verrassen. Na een heerlijke dag zeilen kunt u namelijk genieten van typische Kroatische gerechten, bereid van vers gevangen vis.

Vaar langs het Nationaal Park Kornati of bij de kust van Split, Dubrovnik en Kvarner

Kroatië is een zeilersparadijs met onnoemelijk veel vaarmogelijkheden. Elk gedeelte van de kust heeft zijn eigen karakter en boeiende vaarroutes. Het Nationaal Park Kornati met de vele eilandjes is verreweg het meest populaire vaargebied. Maar ook de eilanden ten zuiden van Split en Dubrovnik en de Kvarner regio zijn een aanrader.

Weer langs de kust van Kroatië

Vanaf april tot september is het de beste tijd voor een zeilvakantie in Kroatië. De temperatuur in de zomer zo’n 30 graden en de gemiddelde windkracht meestal niet meer dan 3 tot 4 bft. In juli en augustus zijn er periodes met minder wind en is het ideaal voor zeilers die er van houden om onder rustige omstandigheden te zeilen.

Waarom een zeilvakantie in Kroatië

  • Aangenaam klimaat met helder water
  • Gezellige vissersdorpjes en stadjes
  • Vele eilandjes en baaien
  • Rijke cultuur & historie
  • Prima te bereiken met de auto

Vind je het niet erg om te vliegen? Dan is een zeilvakantie in Griekenland of Turkije ook een aanrader.

Zoek een jacht
Sfeer & Impressie
Uniek kustgebied

De vele kleine eilandjes maken van Kroatië een uniek kustgebied. Door de afwisseling die dit biedt, kun je uitdagend vaarwater opzoeken, maar ook prima rustig zeilen tussen de eilandjes door.

Luxe & Voordelige Jachten

Zeilboten, motorjachten en catamarans: voor ieder wat wils. Kies je favoriete boot uit en geniet in de luxe van je kajuit of vanaf je dek van een zeilvakantie in Kroatië.

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren