Menu
Bestemming De Azoren

De Azoren, een onvergetelijke zeilervaring

Een zeilvakantie rond de Azoren, de Portugese eilanden in de Atlantische Oceaan is een “Once in a Lifetime Experience”, een ervaring om nooit te vergeten. Het overweldigende natuurschoon van deze eilanden en het onderwater leven maken dit zeilgebied zo uniek. Ontdek de negen eilanden van smaragd in het midden van de Atlantische Oceaan en geniet van het gevarieerde vulkanische landschap en de schitterende natuur. De diverse havens liggen in goed beschutte baaien met pittoreske vissersdorpjes met de kenmerkende witte huizen en koloniale kerkjes.

Op de Azoren heb je veel kans om walvissen en dolfijnen te zien, maar ook worden er met regelmaat orka’s, potvissen, bultruggen en vinvissen gesignaleerd. De eilanden kennen (nog) geen massatoerisme en de prijsstelling is zeer gunstig, je kunt er heerlijk eten en lokale wijn proeven.

Zeilen rond de Azoren

De beste periode is vanaf eind maart tot oktober. Er is nauwelijks verval en de stroming is ook beperkt. Het zeilgebied vergt wel voldoende ervaring met zeezeilen en een ICC vaarbewijs is een vereiste.

Het klimaat

De meeste zonuren zijn vanaf eind maart tot oktober met een gemiddelde temperatuur van 14.0 ºC en de 25.0 ºC  en is er de minste kans op neerslag.
De wind is in deze periode niet harder dan 5 bft.

Waarom zeilen rond de Azoren

  • overweldigend natuurschoon
  • dolfijnen en walvissen
  • geen massa toerisme
  • afwisselend vaargebied

Bekijk beschikbaarheid
Sfeer & Impressie
Ongerepte natuur

Een "Once in a Lifetime Experience", een zeilervaring om nooit te vergeten. Op de Azoren heb je veel kans om walvissen en dolfijnen te zien.

Ontdek de Azoren

De negen eilanden van smaragd in het midden van de Atlantische Oceaan. Ontdek de ongereptheid en veelzijdigheid van de Azoren.

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren
Referenties
Zeilvakantie Griekenland vanaf Athenezaterdag 29 april 2017"Alles was perfect geregeld. De taxitransfer de ontvangst in de marina en de boot. Het het gebrek aan wind zullen wij je niet kwalijk nemen . Bij een volgend zeilavontuur zal ik zeker weer bij jullie aankloppen. Ook zal ik Adria zeker aanbevelen als dit ter sprake komt. Nogmaals dank voor de perfecte organisatie. Met vriendelijke groeten, Kees Hofman en bemanning"
Griekenland Saronische Golf & PeloponnesosZaterdag 3 juni 2017"Wij genieten enorm van onze vakantie!! Maken op dit moment een prachtige tocht naar Monemvasia. Het is een fantastisch zeilgebied. Op enkele kleine mankementen aan de boot na (die we hebben doorgeven) is alles perfect in orde!! Groetjes familie Lagerberg"
Zeilvakantie TurkijeWoensdag 31 mei 2017"Wij hebben een fantastische zeilvakantie gehad. Alles is vlot verlopen. Ook de Balina was zeiltechnisch prima in orde. Weer een reis om in te kaderen... Spijtig dat veel mensen nu door de politieke situatie vooroordelen hebben om niet naar Turkije te trekken. Wij zijn gegaan en hebben er geen spijt van. Wij vinden het heel erg dat door het massaal wegblijven van de toeristen het in de toekomst voor heel wat Turken het er niet makkelijker op gaat worden. Magda en Dirk"
Zeilvakantie Mallorca 3 september 2016"Super! Bedankt voor de snelle reactie en het regelen. Mede door jullie organisatie is onze zeilvakantie erg fijn geweest. Volgend jaar hebben wij waarschijnlijk andere vakantieplannen, maar bij een volgende zeilvakantie zullen we zeker contact met jullie opnemen! Groetjes en en bedankt. Hetty en Kees"