Menu
Bestemming De Azoren

De Azoren, een onvergetelijke zeilervaring

Een zeilvakantie rond de Azoren, de Portugese eilanden in de Atlantische Oceaan is een “Once in a Lifetime Experience”, een ervaring om nooit te vergeten. Het overweldigende natuurschoon van deze eilanden en het onderwater leven maken dit zeilgebied zo uniek. Ontdek de negen eilanden van smaragd in het midden van de Atlantische Oceaan en geniet van het gevarieerde vulkanische landschap en de schitterende natuur. De diverse havens liggen in goed beschutte baaien met pittoreske vissersdorpjes met de kenmerkende witte huizen en koloniale kerkjes.

Op de Azoren heb je veel kans om walvissen en dolfijnen te zien, maar ook worden er met regelmaat orka’s, potvissen, bultruggen en vinvissen gesignaleerd. De eilanden kennen (nog) geen massatoerisme en de prijsstelling is zeer gunstig, je kunt er heerlijk eten en lokale wijn proeven. Een unieke en onvergetelijke zeilvakantie.

Zeilen rond de Azoren

De beste periode is vanaf eind maart tot oktober. Er is nauwelijks verval en de stroming is ook beperkt. Het zeilgebied vergt wel voldoende ervaring met zeezeilen en een ICC vaarbewijs is een vereiste.

Het klimaat

De meeste zonuren zijn vanaf eind maart tot oktober met een gemiddelde temperatuur van 14.0 ºC en de 25.0 ºC  en is er de minste kans op neerslag.
De wind is in deze periode niet harder dan 5 bft.

Waarom zeilen rond de Azoren

  • overweldigend natuurschoon
  • dolfijnen en walvissen
  • geen massa toerisme
  • afwisselend vaargebied

Zoek een jacht
Sfeer & Impressie
Ongerepte natuur

Een "Once in a Lifetime Experience", een zeilervaring om nooit te vergeten. Op de Azoren heb je veel kans om walvissen en dolfijnen te zien.

Ontdek de Azoren

De negen eilanden van smaragd in het midden van de Atlantische Oceaan. Ontdek de ongereptheid en veelzijdigheid van de Azoren.

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren