Menu
Bestemming Zeilvakantie Turkije

Zeilvakantie Turkije

Ontdek de kilometerslange kustlijn en de schitterende baaien van Turkije. Een zeilvakantie in Turkije is een goede keuze voor gezinnen en vriendengroepen om zelfstandig te zeilen of flottielje te zeilen. Het vaargebied is afwisselend en biedt voor ieder wat wils. De vriendelijke bevolking, de rijke historie en de aangename temperatuur staan garant voor een geslaagde zeilvakantie. Hijs de zeilen en geniet van een ontspannen zeilvakantie onder de zon.

Zeil langs prachtige stadjes en eilanden

Turkije biedt ontzettend veel mogelijkheden voor een zeilvakantie. Elk gedeelte heeft zijn eigen karakter en mooie vaarroutes. Start de zeilvakantie vanaf Fethiye of Gocek in de baai van Fethiye of vanuit Marmaris of Bodrum. De wind in Turkije is erg constant en het water is helder en blauw. Ontdek de gastvrijheid van het volk, en hun rijke tradities.

 

 

Het weer in het Turkse vaargebied

Een zeilvakantie kan in Turkije eigenlijk altijd. De zon schijnt warm en aangenaam, met een gemiddelde temperatuur van een graad of 25. ‘s Ochtends waait de wind vaak rustig vanuit het noorden en westen en deze neemt steeds in kracht toe. Aan het eind van de middag is het vaak sportief zeilen met ongeveer 5 Bft. Door het jaar heen gezien waait de wind het hardst in de zomer dankzij de Meltemi.

Waarom op zeilvakantie naar Turkije

  • Aangenaam klimaat
  • Erg stabiele, constante wind
  • Heerlijke stranden en schitterende baaien
  • Levendige, gastvrije stadjes en dorpjes
  • Eeuwenoude historie

Als je liever met de auto naar je uiteindelijke zeilbestemming vertrekt, bekijk dan ook de mogelijkheden voor een zeilvakantie naar Kroatie.

Zoek een jacht
Sfeer & Impressie
Perfect Zeilklimaat

Prettig aan Turkije is het heerlijke zeilweer. Niet alleen is het aangenaam warm en valt het weer eigenlijk nooit tegen, maar de wind waait ook nog eens erg constant en stabiel.

Levendige Havenplaatsen

De Turkse gastvrijheid is wereldberoemd. Vanaf je eigen boot kun je deze optimaal ontdekken. Geniet van een hapje en een drankje in één van de vele, levendige Turkse havenplaatsen.

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren