Menu
Bestemming Griekenland

Zeilvakantie Griekenland

Rondzeilen tussen de Griekse eilanden staat garant voor een geweldige zeilvakantie. Het mooie weer, het afwisselende vaargebied en de eeuwenoude historie maakt Griekenland tot een geliefde zeilbestemming voor veel zeilers. Hijs de zeilen en ontdek de vele eilanden en de cultuur van Griekenland. Na een dag zeilen leg je je zeilboot, motorjacht of catamaran aan bij een vissersdorpje en is het genieten van vers gevangen vis en de heerlijkste Griekse gerechten. Een zeilvakantie in Griekenland staat garant voor ontspanning en beleving.

Zeilvakantie vanaf Corfu, Lefkas, Poros, Athene of Lavrion

Ieder vaargebied in Griekenland heeft zijn eigen charmes. De Ionische Zee met de eilanden Corfu en Lefkas staan bekend als een rustig vaargebied, ideaal voor een flottielje zeilvakantie met het gezin. De Argolische Golf en de Saronische Golf met de eilanden Poros en Hydra is een beschut vaargebied met vele bijzondere plekjes. De Egeïsche zee en de Cycladen eilanden, met als vertrekhaven Lavrion of Athene zijn een uitdaging voor de meer ervaren zeilers.

Het weer aan de Griekse kust

Dankzij de gunstige ligging is Griekenland ideaal voor een zeilvakantie en kun je er zeilen vanaf april tot november. De gemiddelde temperatuur is 25 graden en de windkracht gemiddeld 4 bft. De Cycladen staan bekend om een hardere wind (de Meltimi) die in de maanden juli en augustus het krachtigst is.

Waarom een zeilvakantie in Griekenland

  • Heerlijke temperatuur en helder water
  • Vele eilanden en baaitjes
  • Eeuwenoude historie
  • Schilderachtige vissersdorpjes
  • Vriendelijke bevolking
  • Griekse keuken met verse vis

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan ook zeker de opties voor een zeilvakantie in Turkije of Kroatië.

Zoek een jacht
Sfeer & Impressie
Uniek kustgebied

Weinig gebieden kennen zoveel eilandjes als het Griekse kustgebied. Dit biedt een ongekende afwisseling aan zeilers. Begint een eiland te vervelen? Dan zeil je door naar de volgende!

Gezellige havens

De Griekse havens ademen cultuur, dankzij de lange historie van het land. Geniet van een hapje en een drankje in één van de vele havenstadjes van de Griekse eilanden.

Griekenland Bestemmingen

Griekenland kent vele mooie bestemming: afwisseling genoeg! Elk eiland heeft zijn eigen karakter. Kies voor de gezelligheid van Corfu of Lefkas, of verken het prachtige waarvater van de Argolische golf. Doordat er zoveel eilanden zijn, kun je voortdurend nieuwe bestemmingen aan de horizon ontdekken.

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren