Menu
Bestemming Griekenland

Zeilen Griekenland

Griekenland is een populaire zeilbestemming, want zeilen in Griekenland is een mooie, afwisselende ervaring. Mooi weer, een eeuwenoude cultuur, de mooiste stranden en een diversiteit aan eilanden en baaien. Elk eiland is verschillend en er is niets zo avontuurlijk als een zeiltocht tussen de eilanden. Gooi het anker uit in één van de vele baaitjes om te zwemmen en te snorkelen of leg aan in een schilderachtig vissersdorpje en geniet van de verse vis en de heerlijke Griekse gerechten. Zeilen in Griekenland staat garant voor een geslaagde zeilvakantie, of je nou op eigen houtje gaat zeilen of samen met een flottielje.

Zeilen vanaf Corfu, Lefkas, Poros, Athene of Lavrion

Griekenland biedt ontzettend veel vaarmogelijkheden. Elk vaargebied heeft zijn eigen karakter met unieke vaarroutes. De Ionische Zee met de eilanden Lefkas en Corfu staan bekend als een rustig vaarwater, ideaal voor gezinnen met kinderen. Evenals de Saronische en Argolische Golf met de eilanden Hydra en Poros. Meer uitdaging? Kies dan voor de Egeïsche zee met de Cycladen eilanden met als vertrekhaven Athene of Lavrion.

Het weer voor de Griekse kust

Dankzij de gunstige ligging is Griekenland een ideaal vaargebied met aangename temperaturen vanaf april tot november. De wind waait gemiddeld met een kracht van 4 bft. De Cycladen staan bekend om een hardere wind waarbij in de maanden juli en augustus de Meltimi het krachtigst is.

Waarom zeilen in Griekenland

  • Helder water en een heerlijke temperatuur
  • Prachtige eilanden en baaien
  • Eeuwenoude historie
  • Rustige vissersdorpjes
  • Levendige havenplaatsen

Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk bijvoorbeeld de opties voor Zeilen in Kroatië of een zeilvakantie naar Turkije.

Zoek een jacht
Sfeer & Impressie
Zeilen in Griekenland is een onvergetelijke ervaring

Oneindig veel vaarmogelijkheden, van de Cycladen tot de lonische Zee. De prachtige eilanden Lefkas en Corfu, en de Saronische Golf bij Athene.

Bareboat zeilen of Flottielje zeilen

Ga alleen op avontuur of zoek de gezelligheid van een groep op. De strakblauwe hemel en water staan garant voor een onvergetelijke vakantie.

Griekenland Bestemmingen

Griekenland kent vele mooie vaargebieden. De Ionische Zee kent mooi vaarwater met de eilanden Lefkas en Corfu. De Saronische Golf en de Argolische Golf zijn bereikbaar vanuit Athene. Tot slot, de Cycladen een uitdaging voor de sportieve zeilers.

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren