Menu
Bestemming Argolische en Saronische Golf

Zeilvakantie Argolische Golf vanaf Athene

Een zeiljacht huren vanaf Athene  in de Argolische Golf, staat garant voor een heerlijke zeilvakantie in Griekenland. De eilanden in de Saronische golf, zoals Poros, Aegina, Angistri, Hydra, Dhokos en Spetses zijn parels van eilanden, met gezellige stadjes en een overvloed van taverna’s, winkeltjes en restaurantjes. Op de Peloponnesos, en aan de Argolische en Saronische Golf, overheerst in de traditionele vissersdorpjes vooral de rust. Vanaf Athene zijn de eilanden goed bereikbaar en vanaf Poros hebben wij ook nog eens de mogelijkheid voor een flottielje zeilvakantie. Een zeilvakantie in de Argolische Golf is dan ook een aanrader.

Een aanrader om te bezoeken tijdens de zeilvakantie zijn: Poros, Korfos, Epidaurus, Vathi, Methana, Ermioni, Porto Heli, Kilada, Vivari, Nafplion en Astros. De afwisseling van rust en vertier maken dit zeilgebied zo bijzonder.

Vaargebied

De Saronische en Argolische golf lenen zich goed voor familie zeilen en flottielje zeilen. Zeilen in dit gebied is voor zeilers met minder zee zeilervaring een goede keuze vanwege de beschutting van het vaargebied en de beperkte golfslag. De beste starthaven voor dit gebied is Athene en is vaak relatief goedkoop te bereiken omdat meerdere vliegmaatschappijen Athene als bestemming hebben.

Weer

In de zomermaanden, met name in de maanden Juli en Augustus waait de Meltemi, deze krachtige wind kan oplopen tot windkracht 7-8 . Maar het hoogland van Athene en de Peloponnesos biedt altijd beschutting waardoor het zelden harder waait dan windkracht 6. In juni en september is de windkracht meestal 3 tot 4 en de windrichting kan dan ook variëren.

Zeilen in de Argolische – Saronische Golf vanaf Athene

  • afwisseling van rust en vertier
  • voordelig bereikbaar
  • beschut vaarwater
  • geschikt voor kinderen
  • schilderachtige dorpjes
  • mooie baaien
Sfeer & Impressie
Ga op ontdekking en ervaar een uniek vaargebied.

Ontdek de eilanden Poros, Aegina, Angistri, Hydra, Dhokos en Spetses en de de sfeer van de Griekse eilanden.

Een zeilersparadijs

Een combinatie van een eeuwenoude cultuur en een schitterende natuur.De Saronische en Argolische golf lenen zich goed voor familie zeilen en flottielje zeilen.

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren