Menu
Bestemming Thailand

Zeilvakantie Thailand

Een zeiljacht huren in Thailand is een ervaring. Het zeilgebied is enorm gevarieerd met afgelegen kleine baaien, imposante kliffen en talrijke palmstranden. De afstanden tussen de diverse eilanden zijn relatief klein en er zijn talrijke mooie ankerplekken te vinden waar je perfect kunt snorkelen. Het tropische klimaat, de vriendelijke bevolking en het lekkere eten maken een zeiljacht huren in Thailand tot een goede keuze voor een zeilvakantie.

Ontdek Thailand tijdens een zeilvakantie

Thailand kent 2 zeilgebieden. Ten westen van Bangkok in de Gulf waar zich 6 grote eilanden bevinden, evenals het Ang Thong National Park en naar het noord-oosten toe Pattaya.

Het eindeloze gebied in het zuiden, de Andaman zee is het meest aantrekkelijke vaargebied. Met als belangrijkste uitgangspunt Phuket. Vanuit Phuket strekt het gebied zich uit, in het Noord oosten naar het wereldberoemde Phang Nga bay met zijn dramatische kalksteen formaties, verlaten strandjes, rivieren en grotten. Richting het Zuiden begint de Andaman Zee langs het gezellige en levendige Krabi en Koh Phi Phi met ontelbare eilandjes. Dit loopt door tot in Maleisië met de 1000 eilanden van Langkawi waar in januari de jaarlijkse Langkawi regatta plaats vindt. Ten noord-westen van Phuket, in de Indische Oceaan liggen de Similan en de Surin eilanden, met een bijzondere onderwaterwereld en ontzettend mooie duikplekken.

Klimaat

Het weer in Thailand is over het algemeen goed om te zeilen in ieder seizoen. Van oktober tot april waait de oost monsoon en is het droog met veel zon. Van april tot oktober waait de west monsoon met meer bewolking en buien maar ook met meer wind. Dagen achter elkaar met alleen regen komt echter sporadisch voor. Meestal eindigt in deze periode de dag met een verfrissende regenbui. April en mei zijn de warmste maanden. In juni en juli waait de beste wind. De gemiddelde windkracht is 4-5 Bft.

Waarom een zeilvakantie in Thailand

  • Helder water en een aangename temperatuur
  • Mooie baaien en witte zandstranden
  • Rust en ruimte
  • Vriendelijke bevolking
  • Schitterende snorkel en duikplekken

Sfeer & Impressie
Een zeilersparadijs

Thailand is als zeilgebied enorm gevarieerd met afgelegen kleine baaien, imposante kliffen en talrijke palmstranden.

Tropisch klimaat

Thailand is het paradijs voor zeilers met uitstekende mogelijkheden om te duiken en te snorkelen, er heerst het hele jaar door een tropisch klimaat.

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren