Menu
Bestemming Italië

Een zeiljacht huren in Italië

Een zeiljacht huren in Italië is genieten van de prachtige cultuur. Evenals een eeuwenoude historie en natuurlijk de Italiaanse keuken. Naast de heerlijke keuken heeft Italië echter nog meer te bieden. Zo vindt u er kleine vissersdorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Maar ook diverse baaien met witte stranden en levendige badplaatsen. Het is een land  waar u in uw zeilvakantie niets tekort hoeft te komen. Met zijn lange kustlijn en tientallen prachtige baaien lijkt Italië geschapen voor de watersport. Denk daarbij ook aan Sicilië en Sardinië.

Sicilië

Sicilië biedt een fraaie kustlijn. Maar ook historische schatten, zoals bijvoorbeeld de Griekse overblijfselen in het Dal van de Tempels (Valle dei Templi) ten zuiden van Agrigento, aan de zuidoostkust van het eiland.

Een aanrader zijn de Aeolïsche eilanden ten noorden van Sicilië. Waarvan Stromboli, Panarea, Salina, Lipari, Vulcano, Filicudi en zeker ook Alicudi de toppers zijn. Deze eilandengroep is vernoemd naar de Griekse God van de wind Aeolus. Ze worden ook wel eens de Liparische eilanden genoemd. Dit omdat Lipari vanwege zijn grootte en zijn ligging het middelpunt van deze eilandengroep is. Het bijzondere aan deze eilanden is de vulkanische activiteit, die daadwerkelijk te zien is aan de rookpluimen. De krater van ‘de Stromboli’ spuwt zelfs altijd een beetje vuurwerk. Dit zorgt vooral ’s nachts voor indrukwekkende beelden.

Sardinië

De 2000 kilometer lange kustlijn van het eiland is aan de noordoost- en oostkust ruig met indrukwekkende rotspartijen. Aan de zuidkust treft u kilometers lange zandstranden met schitterende baaien om te ankeren. Daarnaast heeft Sardinië een geheel eigen karakter met eeuwenoude tradities en gewoonten, overblijfselen uit een lange en roerige geschiedenis.

Weer

Vanaf half mei tot eind oktober is de beste tijd om er heerlijk te kunnen zeilen. Het vaarseizoen is in Italië lang. Dit komt door de combinatie van de warme dagen met zwoele nachten. Juli en augustus zijn het warmste, maar het azuurblauwe zeewater en de welkome wind bieden een goede verkoeling.

Waarom een zeilvakantie in Italië

  • Heerlijke Italiaanse keuken
  • Rijke historie
  • Helder water en een aangename temperatuur
  • Levendige havenplaatsen
  • Mooie baaien om te ankeren
Bekijk beschikbaarheid
Sfeer & Impressie
Vriendelijke bevolking en heerlijk eten

De Italiaanse cultuur en een afwisselen vaargebied maken een zeilvakantie in Italië uniek. De heerlijke Italiaanse keuken en de vriendelijke bevolking maken de vaarvakantie compleet.

Historische steden en een prachtige kustlijn

Vele culturele bezienswaardigheden, en dit samen met het varen onder een strakblauwe hemel en helderblauw water staat garant voor de perfecte zeilvakantie.

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren
Referenties
Zeilvakantie Griekenland vanaf Athenezaterdag 29 april 2017"Alles was perfect geregeld. De taxitransfer de ontvangst in de marina en de boot. Het het gebrek aan wind zullen wij je niet kwalijk nemen . Bij een volgend zeilavontuur zal ik zeker weer bij jullie aankloppen. Ook zal ik Adria zeker aanbevelen als dit ter sprake komt. Nogmaals dank voor de perfecte organisatie. Met vriendelijke groeten, Kees Hofman en bemanning"
Griekenland Saronische Golf & PeloponnesosZaterdag 3 juni 2017"Wij genieten enorm van onze vakantie!! Maken op dit moment een prachtige tocht naar Monemvasia. Het is een fantastisch zeilgebied. Op enkele kleine mankementen aan de boot na (die we hebben doorgeven) is alles perfect in orde!! Groetjes familie Lagerberg"
Zeilvakantie TurkijeWoensdag 31 mei 2017"Wij hebben een fantastische zeilvakantie gehad. Alles is vlot verlopen. Ook de Balina was zeiltechnisch prima in orde. Weer een reis om in te kaderen... Spijtig dat veel mensen nu door de politieke situatie vooroordelen hebben om niet naar Turkije te trekken. Wij zijn gegaan en hebben er geen spijt van. Wij vinden het heel erg dat door het massaal wegblijven van de toeristen het in de toekomst voor heel wat Turken het er niet makkelijker op gaat worden. Magda en Dirk"
Zeilvakantie Mallorca 3 september 2016"Super! Bedankt voor de snelle reactie en het regelen. Mede door jullie organisatie is onze zeilvakantie erg fijn geweest. Volgend jaar hebben wij waarschijnlijk andere vakantieplannen, maar bij een volgende zeilvakantie zullen we zeker contact met jullie opnemen! Groetjes en en bedankt. Hetty en Kees"
Zeilvakantie Kroatië13 augustus 2016"Wij hebben een prima zeilvakantie gehad. Alles was goed geregeld en de boot was ook prima onderhouden, met een goed stel zeilen. Dat laatste heb ik wel eens anders meegemaakt. Wij hebben heerlijk gevaren en bij een volgende trip kom ik graag weer terug bij Adria Yachting. Met vriendelijke groet, Lex Hammers"