Menu
Bestemming Italië

Een zeiljacht huren in Italië

Een zeiljacht huren in Italië is genieten van de prachtige cultuur. Evenals een eeuwenoude historie en natuurlijk de Italiaanse keuken. Naast de heerlijke keuken heeft Italië echter nog meer te bieden. Zo vindt u er kleine vissersdorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Maar ook diverse baaien met witte stranden en levendige badplaatsen. Het is een land  waar u in uw zeilvakantie niets tekort hoeft te komen. Met zijn lange kustlijn en tientallen prachtige baaien lijkt Italië geschapen voor de watersport. Denk daarbij ook aan Sicilië en Sardinië.

Sicilië

Sicilië biedt een fraaie kustlijn. Maar ook historische schatten, zoals bijvoorbeeld de Griekse overblijfselen in het Dal van de Tempels (Valle dei Templi) ten zuiden van Agrigento, aan de zuidoostkust van het eiland.

Een aanrader zijn de Aeolïsche eilanden ten noorden van Sicilië. Waarvan Stromboli, Panarea, Salina, Lipari, Vulcano, Filicudi en zeker ook Alicudi de toppers zijn. Deze eilandengroep is vernoemd naar de Griekse God van de wind Aeolus. Ze worden ook wel eens de Liparische eilanden genoemd. Dit omdat Lipari vanwege zijn grootte en zijn ligging het middelpunt van deze eilandengroep is. Het bijzondere aan deze eilanden is de vulkanische activiteit, die daadwerkelijk te zien is aan de rookpluimen. De krater van ‘de Stromboli’ spuwt zelfs altijd een beetje vuurwerk. Dit zorgt vooral ’s nachts voor indrukwekkende beelden.

Sardinië

De 2000 kilometer lange kustlijn van het eiland is aan de noordoost- en oostkust ruig met indrukwekkende rotspartijen. Aan de zuidkust treft u kilometers lange zandstranden met schitterende baaien om te ankeren. Daarnaast heeft Sardinië een geheel eigen karakter met eeuwenoude tradities en gewoonten, overblijfselen uit een lange en roerige geschiedenis.

Weer

Vanaf half mei tot eind oktober is de beste tijd om er heerlijk te kunnen zeilen. Het vaarseizoen is in Italië lang. Dit komt door de combinatie van de warme dagen met zwoele nachten. Juli en augustus zijn het warmste, maar het azuurblauwe zeewater en de welkome wind bieden een goede verkoeling.

Waarom een zeilvakantie in Italië

  • Heerlijke Italiaanse keuken
  • Rijke historie
  • Helder water en een aangename temperatuur
  • Levendige havenplaatsen
  • Mooie baaien om te ankeren
Zoek een jacht
Sfeer & Impressie
Vriendelijke bevolking en heerlijk eten

De Italiaanse cultuur en een afwisselen vaargebied maken een zeilvakantie in Italië uniek. De heerlijke Italiaanse keuken en de vriendelijke bevolking maken de vaarvakantie compleet.

Historische steden en een prachtige kustlijn

Vele culturele bezienswaardigheden, en dit samen met het varen onder een strakblauwe hemel en helderblauw water staat garant voor de perfecte zeilvakantie.

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren