Menu
Bestemming Kroatië

Een zeilvakantie in Kroatië is een aanrader

Een zeiljacht huren in Kroatië, maar ook een catamaran huren of een motorjacht huren in Kroatië is een absolute aanrader.

Met een kustlijn van 5000 kilometer beschut door een keten van 700 eilanden, historische stadjes, verborgen baaien, goed uitgeruste marina’s, prachtig helder water en een prima klimaat maakt Kroatië tot een populaire vaarbestemming. Het Kornati gebied met de plaatsen Murter, Sukosan, Zadar en Biograd is verreweg het meest populaire gebied van Kroatie voor een vaarvakantie. Dit Nationaal Park is een uitgestrekt gebied van +/- 300 km2 met ongeveer 140 grote en kleine eilandjes die vanwege hun uiterlijk uniek zijn. Maar ook het zuiden rond Split en Dubrovnik en het vaargebied in de Kvarner regio en Istrië zijn een aanrader.

Zeilen in Kroatië

Voor de watersporter is het klimaat, de faciliteiten en de diversiteit van het vaargebied ideaal. Een combinatie van levendige toeristische plaatsen en rustige ankerplekken. Er is geen eb en vloed en de zee is over het algemeen kalm. Dit maakt Kroatië daarom zo populair voor een vakantie op het water.

Het weer in Kroatië

Het vaarseizoen in Kroatië loopt van mei tot september met een temperatuur in de zomer zo’n 30 graden. De gemiddelde windkracht is meestal niet meer dan 3 tot 4 Bft. In juli en augustus zijn er periodes met minder wind en is het ideaal voor mensen die er van houden om onder rustige omstandigheden te varen.

Waarom een zeilvakantie in Kroatië

  • Helder water en een aangename temperatuur
  • Vele historische en culturele bezienswaardigheden
  • Honderden eilandjes
  • Mooie baaien om te ankeren
  • Levendige havenplaatsen

Twijfel je toch nog? Bekijk dan ook de mogelijkheden voor bijvoorbeeld een zeilvakantie in Griekenland.

Zoek een jacht
Sfeer & Impressie
Ruime keuze

Kroatie biedt een prachtige en afwissende vaarvakantie en een ruime keuze uit zeiljachten, catamarans en motorjachten.

Bareboat , flottielje zeilen of een motorjacht huren.

Historische steden, talrijke eilanden en baaien. Een vaarvakantie voor ieder wat wils. Kroatië is makkelijk te bereiken met de auto of het vliegtuig.

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren