Menu

Fethiye Baai westelijke route

Dag 1

Aankomst aan boord van je gehuurde zeiljacht in de jachthaven van Fethiye en tevens de mogelijkheid om boodschappen te doen en daarna te relaxen.

Dag 2  Fethiye – Kapı Creek (12 mijl)

Om 10 uur is de briefing in het restaurant van de jachthaven van Fethiye. De flottielje leider geeft hier informatie over de volgende aanlegplaats, het weer en overige wetenswaardigheden. De tocht gaat naar een goed beschutte baai midden in het bos, deze baai is alleen per boot bereikbaar zijn. Aan wal is een gezellig restaurant voor diegenen die niet aan boord willen koken.

Dag 3 Kapı Creek – Ekincik (27 mijl)

Een heerlijke zeiltocht naar een prachtige baai met de mogelijkheid om hiervandaan een excursie te maken naar Kaunos. Met een bootje ga je door de rivierdelta met stops bij het schildpaddenstrand, de ruines van Kaunos, het stadje Dalyan met de rotsgraven, modderbaden en het zoetwater meer. We leggen aan bij My Marina waar het aanleggen gratis is als men in het restaurant eet.

Dag 4 Ekincik – Wall Bay (29 mijl)

Een lange zeiltocht naar wederom een prachtige baai met een houten steiger waar je kunt aanmeren om te zwemmen en te relaxen. Je kunt ook kiezen voor een “vrije”zeildag.

Dag 5 Wall Bay – Cold Water Bay (18 mijl)

De naam zegt het al. Het water is aan de frisse kant. Overdag komen er nogal veel dagtrip boten maar in de avond is het heerlijk rustig. We leggen aan aan de moorings van het restaurant met een prachtig uitzicht over de baai.

Dag 6 Old Water Bay – Sarsala (17 mijl)

Na een mooie zeiltocht komen we aan in Sarsala.  Sarsala ligt prachtig verscholen en heeft een prima aanlegsteiger met moorings. Het is één van de mooiste baaien.

Dag 7 Sarsala – Fethiye (13 mijl)

Na een ontspannen zeiltocht komen we weer aan terug in Fethiye, hier hebben we onze laatste gezamenlijke avond voordat er afscheid genomen gaat worden.

 

Fethiye Baai oostelijke route

Dag 1

Aankomst aan boord van je gehuurde zeiljacht in de jachthaven van Fethiye en tevens de mogelijkheid om boodschappen te doen en daarna heerlijk te relaxen.

Dag 2  Fethiye – Boynuz Bükü (12 mijl)

Om 10 uur is de briefing in het restaurant van de jachthaven van Fethiye. De flottielje leider geeft hier informatie over de volgende aanlegplaats, het weer en overige wetenswaardigheden. We zeilen langs langs diverse eilandjes en eindigen in Boynuz Bükü, deze goed beschutte baai heeft een klein restaurantje waar je heerlijke lokale gerechten kunt eten.

Dag 3 Boynuz Bükü – Karacaören (18 mijl)

Na een heerlijke zeiltocht komen we aan in een prachtige baai, de Karacaören baai .We liggen hier aan mooring boeien en het de eigenaar van het restaurant helpt ons altijd met het afmeren. Vanaf het restaurant kun je een mooie wandeling maken rond de baai en genieten van een prachtig uitzicht over de baai.

Dag 4 Karacaören –  Thomb bay (15 mijl)

Thom bay is bekend om de Lycische rotsgraven. Geniet hier van de gastvrijheid en het heerlijke eten in het restaurant en bezoek de rotsgraven. In de avonduren kun je nog een drankje drinken en napraten bij het kampvuur aan de waterkant.

Dag 5  Thomb bay  –  Göcek (7 mijl)

Deze dag varen we naar Göcek, dit is een levendig stadje met diverse marina’s. We leggen aan in de gemeentehaven maar stoppen eerst nog in een baai voor een lunch en om te zwemmen.  Göcek biedt veel vertier aan winkeltjes en een markt waar je verse vis kunt kopen. Je kunt kiezen om aan boord te eten of in één van de vele restaurantjes.

Dag 6  Göcek  – Fathom bay (8 mijl)

Deze dag hebben we een korte afstand om te zeilen, maar we maken een ronde om de Peksimet eilanden waar vaak dolfijnen te zien zijn en ankeren we in Fathom bay.

Dag 7

Na een korte ontspannen zeiltocht komen we weer aan terug in Fethiye, hier hebben we onze laatste gezamenlijke avond voordat er afscheid genomen gaat worden.

Top bestemmingen

Persoonlijke offerte

Wij adviseren graag bij de keuze van huurjacht en vaargebied.

  • Alles geregeld via 1 contactpersoon
  • Korting voor Adria Yachting klanten
  • Specialist sinds 1995
  • SGR garantie

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons +31 (0)111-412226

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Vrijblijvend informeren